Sport for Good

Sport for
Good

Laureus Nederland

Onze missie

Onze missie

Laureus Nederland wil de achterstandspositie, op sociaal en maatschappelijk vlak, van zo veel mogelijk kinderen/jongeren in Nederland verbeteren.

Laureus Nederland wil de kracht van sport aanwenden om maatschappelijke problemen aan te pakken. Laureus Nederland ondersteunt projecten waarbij sport wordt ingezet als instrument voor het teweegbrengen van maatschappelijke veranderingen. Deze projecten spitsen zich toe op jeugd, voornamelijk op het gebied van jongeren met een handicap, jongeren in achterstandswijken, meisjes en integratie.

Onze historie

Onze historie

Laureus Nederland is opgericht in 2009 als onderdeel van de internationale Laureus Sport for Good Foundation en is als Nederlandse stichting één van de acht nationaal opererende dochterstichtingen.

De missie van Laureus wordt vertaald in 3 verschijningsvormen:

Laureus Sport for Good Foundation
Laureus World Sports Academy
Laureus World Sports Awards

Onze aanpak

Onze aanpak

Laureus Nederland wil de kracht van sport aanwenden om maatschappelijke problemen aan te pakken. Laureus Nederland ondersteunt projecten waarbij sport wordt ingezet als instrument voor het teweegbrengen van maatschappelijke veranderingen. Deze projecten spitsen zich toe op jeugd, voornamelijk op het gebied van jongeren met een handicap, jongeren in achterstandswijken, meisjes en integratie. Het gaat om projecten die meerdere jaren achtereen ondersteund worden, zodat maatschappelijke veranderingen daadwerkelijk gerealiseerd kunnen worden.

Onze jaarrekening

Bekijk hier de jaarrekening van 2022

Mandela

Laureus Sport for Good ondersteunt momenteel meer dan 250 programma's in meer dan 50 landen die de kracht van sport gebruiken om levens te veranderen.

Opgericht als reactie op Nelson Mandela's uitdaging, dat "Sport de kracht heeft om de wereld te veranderen", is het onze visie om sport te gebruiken als een krachtig en kosteneffectief hulpmiddel om jongeren te helpen met het overwinnen van geweld, discriminatie en achterstand in hun leven. In de afgelopen 20 jaar heeft Laureus Sport for Good meer dan 150 miljoen euro opgehaald en samen met onze partners de levens van bijna 6 miljoen jongeren bereikt en geholpen te veranderen.

Bekijk Nelson Mandela’s speech (In het engels)

Laureus Sport for Good Review 2020

Laureus Sport
for Good
Review 2020

In 2020 ondersteunde Laureus Sport for Good meer dan 250 programma's en bereikte 270.369 jongeren in meer dan 50 landen.

Laureus en COVID-19

Laureus
en COVID-19

Samen met Laureus Global en onze partners ondersteunen we onze programma's en de bredere gemeenschappen tijdens de Covid-19-pandemie. Vanuit Laureus Global is het “Sport for Good Response Fund” gelanceerd, dat de inspanningen van de wereldwijde sportgemeenschap verenigt om kwetsbare jongeren in deze tijden van crisis te beschermen en een online platform gecreëerd om kennis, lessen en best practices uit ons hele netwerk te delen.

Team
Laureus Nederland

Het team Laureus Nederland bestaat uit een groep enthousiaste mensen die iedere dag weer klaar staan voor de jongeren, sportverenigingen, scholen en gemeenten. Om ze te voorzien van de juiste informatie en te helpen met alles wat ze kunnen.

Daarnaast hebben we een grote groep actieve trainers die de jongeren iedere week weer fantastisch begeleiden in de activiteiten op de sportverenigingen. Onderstaand het kernteam van Laureus Nederland.

Bestuursleden Laureus Nederland Foundation

Voorzitter: Prins Pieter-Christiaan van Oranje-Nassau, Van Vollenhoven
Penningmeester: John Fontaine
Bestuursleden: Helen van Nuffelen, Swen Grundmann, Lars Boellaard en Edwin de Vries

 • Micha van Herk
  Micha
  van Herk
  National Director
 • Ronald de Bont
  Ronald
  de Bont
  Programma Manager AJB
 • Raily Legito
  Raily
  Legito
  Projectleider / Ambassadeur AJB
 • Arie Seekles
  Arie
  Seekles
  Projectleider AJB
 • Jordi van Beek
  Jordi
  van Beek
  Projectleider AJB
 • Yassire Hamdani
  Yassire
  Hamdani
  Projectleider AJB
 • Cor Hol
  Cor
  Hol
  Projectleider AJB
Laureus Global

Laureus Global

Laureus Sport for Good ondersteunt momenteel meer dan 200 programma's in meer dan 40 landen die de kracht van sport gebruiken om levens te veranderen. Opgericht als antwoord op de uitdaging van Nelson Mandela, uitgereikt tijdens de eerste Laureus World Sports Awards in Monaco in 2000, dat "sport de kracht heeft om de wereld te veranderen", is onze visie om sport te gebruiken als een krachtig en kosteneffectief hulpmiddel om kinderen te helpen. en jongeren overwinnen geweld, discriminatie en achterstand in hun leven.

In de afgelopen 20 jaar heeft Laureus Sport for Good meer dan € 150 miljoen opgehaald voor de sector Sport for Development en samen met onze partners de levens van bijna 6 miljoen kinderen en jongeren bereikt en geholpen.

Onze partners en donaties

Onze partners en
donaties

"Uiteraard kunnen wij de wereld niet in een dag veranderen, maar we kunnen wel speelveld voor speelveld aanpakken.”
Wordt ook partner van Laureus Nederland