Sport for Good

Sport for
Good

Laureus Nederland

Onze missie

Onze missie

Laureus Nederland wil de achterstandspositie, op sociaal en maatschappelijk vlak, van zo veel mogelijk kinderen en jongeren in Nederland verbeteren.

Onze historie

Onze historie

Laureus Nederland is opgericht in 2009 als onderdeel van de internationale Laureus Sport for Good Foundation en is als Nederlandse stichting één van de acht nationaal opererende dochterstichtingen.

Opgericht als antwoord op de uitdaging van Nelson Mandela, uitgereikt tijdens de eerste Laureus World Sports Awards in Monaco in 2000, dat "sport de kracht heeft om de wereld te veranderen", is onze visie om sport te gebruiken als een krachtig en kosteneffectief hulpmiddel om kinderen te helpen. en jongeren overwinnen geweld, discriminatie en achterstand in hun leven.

Onze aanpak

Onze aanpak

Laureus Nederland wil de kracht van sport aanwenden om maatschappelijke problemen aan te pakken. Laureus Nederland ondersteunt projecten waarbij sport wordt ingezet als instrument voor het teweegbrengen van maatschappelijke veranderingen. Deze projecten spitsen zich toe op jeugd, voornamelijk op het gebied van jongeren met een handicap, jongeren in achterstandswijken, meisjes en integratie. Het gaat om projecten die meerdere jaren achtereen ondersteund worden, zodat maatschappelijke veranderingen daadwerkelijk gerealiseerd kunnen worden.

Mandela

Laureus Sport for Good ondersteunt momenteel meer dan 250 programma's in meer dan 50 landen die de kracht van sport gebruiken om levens te veranderen.

Opgericht als reactie op Nelson Mandela's uitdaging, dat "Sport de kracht heeft om de wereld te veranderen", is het onze visie om sport te gebruiken als een krachtig en kosteneffectief hulpmiddel om jongeren te helpen met het overwinnen van geweld, discriminatie en achterstand in hun leven. In de afgelopen 20 jaar heeft Laureus Sport for Good meer dan 150 miljoen euro opgehaald en samen met onze partners de levens van bijna 6 miljoen jongeren bereikt en geholpen te veranderen.

Bekijk Nelson Mandela’s speech (In het engels)

Laureus Sport for Good Review 2020

Laureus Sport
for Good
Review 2020

In 2020 ondersteunde Laureus Sport for Good meer dan 250 programma's en bereikte 270.369 jongeren in meer dan 50 landen.

Doe ook mee met Sport for Good

Doe ook mee met
Sport for Good

Jij kunt met jouw bedrijf een verschil maken voor kinderen en jongeren. Door de kracht van sport te ondersteunen kunnen wij meer kinderen helpen in kwetsbare situaties en kunnen we maatschappelijke problemen beter aanpakken.

Meer weten? Laat het ons weten via het contactformulier