Teun de Nooijer

Teun
de Nooijer

  • Ambassador
  • Hockey

Geboren: 22 maart 1976
Nationaliteit: Nederlands
Sport: Hockey
FIH speler van het jaar: 2003, 2005, 2006
Beste speler hoofdklasse: 1998, 1999, 2001, 2002, 2003, 2004, 2009
Topscorer hoofdklasse: 2001
Meest waardevolle speler EHL: 2009, 2013
Fanny Blankers-Koen Trofee: 2013

Teun de Nooijer begon op zijn 11e met hockeyen en schopte het op zijn 13e al tot het Nederlands Elftal onder 16 jaar. Op zijn 15e debuteerde hij in het eerste team van Alkmaar en twee seizoenen later debuteerde Teun de Nooijer in de hoofdklasse. Naast een korte periode in Duitsland gespeeld te hebben, speelde Teun de Nooijer enkel in Nederland.

Tevens speelde hij 453 officiële interlands waarin hij 214 keer scoorde. Met de Nederlandse ploeg won hij vier Olympische medailles, zes keer de Champions Trophy en werd hij een keer wereldkampioen. Op clubniveau werd hij 10 keer landskampioen (negen maal in Nederland, een maal in Duitsland) en won drie keer de Euro Hockey League.

Wat betekent het om een Laureus-ambassadeur te zijn?

Ik doe dat met veel plezier, omdat ik echt geloof in de kracht van sport; het kan mensen samenbrengen, hoop en plezier geven. Als je naar de kinderen kijkt die wij kunnen helpen, zie je dat er een grote rol voor ons is weggelegd om dat de bereiken. Alle bekende atleten binnen Laureus kunnen het goede voorbeeld geven.

Wat zijn jouw doelen met Laureus?

Ons gezamenlijke doel is om de levens van jonge mensen en kinderen in een kansarme positie te verbeteren. Ik sta volledig achter deze gedachtegang en ga mij dan ook volledig inzetten om dit te bereiken. Als wij het over mijn persoonlijke rol hebben, ben ik geraakt door de situatie in India. Ik heb in de Hockey India League gespeeld en ik denk dat Laureus veel in dat land kan betekenen. Er worden nu al prachtige projecten ondersteund, maar ik hoop dat we daar nog meer kunnen gaan betekenen. Aangezien hockey daar de tweede sport is, kan ik er als oud-hockeyer veel betekenen en helpen de levens van de kinderen te verbeteren. Echter, zijn er genoeg situaties in Nederland te benoemen die aandacht nodig hebben; wij ondersteunen niet voor niets projecten in Nederland. Wij moeten niet vergeten dat niet iedereen het in Nederland even goed heeft.

Onze partners

Onze
partners

Zonder onze samenwerkingen met onze partners kunnen wij de kracht van sport niet inzetten om de wereld van jongeren te veranderen.

"Uiteraard kunnen wij de wereld niet in een dag veranderen, maar we kunnen wel speelveld voor speelveld aanpakken.”

Doe mee en word ook partner van Laureus Nederland