Yvonne van Gennip

Yvonne
van Gennip

  • Ambassador
  • Schaatsen

Geboren: 1 mei 1964
Nationaliteit: Nederlandse
Sport: Schaatsen
3 gouden medailles Olympische Spelen Calgary: 1988

Tijdens de Olympische Winterspelen in Calgary in 1988 kreeg schaatsster Yvonne van Gennip de bijnaam ‘Queen of Calgary’, nadat ze drie gouden medailles had gewonnen op 1500, 3000 en 5000 meter. Tijdens deze Spelen verbrak Yvonne het Olympisch record op de 1500 meter en de wereld records op de 3000 en 5000 meter.

Na deze geweldige Olympische prestaties werd Yvonne een van de grootste leden van de Olympische familie en na het beëindigen van haar schaatscarrière is Yvonne vaak als vertegenwoordigster en/of ambassadrice aanwezig bij de winter- en zomerspelen.

Yvonne van Gennip aan het woord over het project Laureus Ladies Run

Dit is het perfecte voorbeeld hoe sport een verschil kan maken voor mensen die hulp nodig hebben. We willen de vrouwen en meiden aanmoedigen te gaan sporten en ze te helpen om zich sociaal te ontwikkelen. Sporten draagt bij aan het ontwikkelen van teamgeest, moedigt jonge mensen aan om volgens de regels te spelen en hun tegenstander te respecteren. De Laureus Ladies Run helpt het zelfvertrouwen van de deelnemers te verhogen en geeft hen hopelijk een positieve kijk op het leven en helpt hen om te gaan met moeilijke situaties.

Onze partners en donaties

Onze partners en
donaties

"Uiteraard kunnen wij de wereld niet in een dag veranderen, maar we kunnen wel speelveld voor speelveld aanpakken.”
Wordt ook partner van Laureus Nederland