BMW Berlin Marathon 2023

BMW Berlin Marathon 2023

Atletiek clinics voor Special Onderwijs

Afgelopen 24 september (2023) werd de 49e editie gehouden van de BMW Berlijn Marathon. Ook dit keer liep onze voorzitter Pieter-Christiaan van Oranje weer mee.

Met het lopen van deze marathon wilde Pieter-Christiaan niet alleen aandacht vragen voor Laureus Nederland en de projecten die wij ondersteunen, maar ook sponsoren aansporen hem financieel te steunen zodat een nieuw project toegevoegd kan worden. En dat is gelukt!

Maar eerst terug naar de sportieve prestatie van Pieter-Christiaan. Om 6 uur ’s morgens begon de dag, met wat gezonde zenuwen in de buik. Tegen half 10 klonk het startschot en daar gingen 47.000 lopers van start, ieder voor zijn eigen race. Gedurende het parcours werd duidelijk dat ‘de benen en het hoofd goed waren’ en werd het een mooie dag, met als resultaat een persoonlijk record op de marathon! 42 kilometer en 195 meter in 3 uur 11 minuten en 46 seconden. Wat een geweldig resultaat. Een prestatie om trots op te zijn!

Door de sponsorbijdragen aan deze marathon kan Laureus Nederland wederom een project van Sportbedrijf Rotterdam steunen.

Met de opbrengst kunnen we ongeveer 70 atletiek clinics verzorgen met een afsluitende finaledag voor 3000 kinderen van 8 tot en met 16 jaar in het speciaal onderwijs.

Kinderen van het speciaal onderwijs hebben extra veel baat bij sporten en bewegen in kleinere groepen op ‘eigen niveau’. Het lijkt de gewoonste zaak van de wereld om te sporten maar dat geldt niet voor iedereen. Sporten met een handicap is voor veel mensen een grote drempel. Als je een beperking hebt is het lastig om een sport te vinden die bij jou past. Maar het is wel mogelijk! Het doel is om kinderen met een verstandelijke, fysieke of mentale beperking plezier te geven. Sport als middel inzetten om iedereen te laten bewegen, te sporten en gezond te kunnen laten eten, daar geloven wij in! Ook met kleine stapjes kun je een groot resultaat bereiken! Maar voorop staat dat het leuk is om bezig te zijn en dat je je ontspant en plezier hebt.

Wij bedanken alle sponsoren die dit mogelijk maken. 

Onze partners

Onze
partners

Zonder onze samenwerkingen met onze partners kunnen wij de kracht van sport niet inzetten om de wereld van jongeren te veranderen.

"Uiteraard kunnen wij de wereld niet in een dag veranderen, maar we kunnen wel speelveld voor speelveld aanpakken.”

Doe mee en word ook partner van Laureus Nederland