Diede de Groot wint Laureus Award

Diede de Groot wint Laureus Award

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de Laureus Award voor beste sporter met een beperking gewonnen. De 27-jarige Diede de Groot nam de prestigieuze prijs in ontvangst tijdens de Laureus World Sport Awards. Max Verstappen was genomineerd voor beste mannelijke sporter, maar hij moest de eer laten aan tennisser Novak Djokovic.

Diede de Groot won in 2023, net als in 2021 en 2022, alle grandslams: de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open. In het dubbelspel won ze de Australian Open en Wimbledon en haalde ze de finale op Roland Garros en de US Open. Ook dit jaar start Diede weer goed: op de Australian Open won zij haar 21ste grand slam.

Diede was al vier keer eerder genomineerd voor de Laureus Award en treedt nu in de voetsporen van voormalig rolstoeltennisster Esther Vergeer, die de prijs in 2002 en 2008 in ontvangst mocht nemen.

De jury, bestaande uit tientallen grootheden uit de sportwereld, verkoos Diede de Groot boven parazwemmers Simone Barlaam en Danylo Chufarov, para-atleten Luca Ekler en Markus Rehm en parawielrenster Nicole Murray.

Diede kreeg de prijs uitgereikt door oud-voetballer Ruud Gullit. "If it ain't Dutch, it ain't much", grapte Gullit. De Groot bedankte in haar speech haar moeder, manager en coach voor hun steun. "Deze award is een motivatie en een herinnering dat ik alles kan met een grote lach op mijn gezicht, en zo kunnen alle kleine Diedes op de wereld dat ook."

Onze partners

Onze
partners

Zonder onze samenwerkingen met onze partners kunnen wij de kracht van sport niet inzetten om de wereld van jongeren te veranderen.

"Uiteraard kunnen wij de wereld niet in een dag veranderen, maar we kunnen wel speelveld voor speelveld aanpakken.”

Doe mee en word ook partner van Laureus Nederland