Gumball 3000 - Panna Knock Out

Gumball 3000 - Panna Knock Out

12 juni 2023 – GUMBALL 3000 – Laureus Sport for Good – Panna Knock Out

Op 12 juni was het zo ver: de Gumball 3000 European Tour kwam naar Amsterdam. Als je van snelle en bijzondere auto’s houdt, hét moment om in Amsterdam te zijn. Voorafgaand aan de aankomst werd de ‘warming up’ verzorgd door Panna Knock Out met Nasser el Jackson (de nummer 2 van de wereld) en DJ Zack Grasso. 

Gumball 3000 is niet alleen een Rally met snelle auto’s maar heeft ook een stichting: Gumball 3000 Foundation. Deze is opgericht in 2013. Het doel van deze foundation is om kansarme jongeren toegang te geven tot grotere kansen in het leven, ervoor te zorgen dat er in toekomstige generaties wordt geïnvesteerd en dat zij elke gelegenheid krijgen om de beste versie van zichzelf te zijn.

Laureus is een wereldwijde organisatie die sportieve successen viert en de kracht van sport gebruikt om het leven van kinderen en jongeren te veranderen. Dit sluit naadloos aan op de missie van de Gumball 3000 Foundation.

De Gumball 3000 Foundation is al lange tijd een supporter en partner van Laureus Sport For Good en is consequent een van hun grootste donoren geweest, die nauw met hen samenwerkte aan een reeks ongelooflijke sportprogramma's, zowel nationaal als wereldwijd.

Tijdens de Toronto to Miami Rally van vorig jaar organiseerde de Gumball 3000 Foundation een aantal activaties met Laureus ter ondersteuning van lokale jeugdprogramma's die door beide organisaties werden gefinancierd en ondersteund.

Vorig jaar organiseerde de Foundation ook de inaugurele Gumball Goodwill Cup met Laureus Sport For Good in het DRV PNK Stadium, de thuisbasis van David Beckham's Inter Miami CF. De wedstrijd zag de Gumball All-Stars het opnemen tegen een Laureus Sport For Good World XI, waarbij Laureus met 4-3 won in een spannende wedstrijd. Bij het evenement waren een aantal ex-sporters en beroemdheden betrokken, waaronder: David Hasselhoff, Dennis Rodman, CeeLo Green, Shaun Wright-Phillips, Gaizka Mendieta, Bun B, Ken Griffey Jr, Dallas Austin en Lamorne Morris.

Het evenement hielp om fondsen te werven en bewustzijn te creëren rond de gedeelde visie van beide organisaties - om kansarme jongeren meer kansen te bieden door middel van sport.

Tijdens de European Tour worden ook weer fondsen geworven die ook ten gunste van Laureus Sport for Good komen.

Om de kracht en het plezier van sport te benadrukken was er bij de aankomst een Panna Knock Out playground. Ook Panna Knock Out heeft als missie kinderen en jongeren te bereiken, te inspireren, te ontwikkelen en te verbinden.

Dit wordt gedaan door middel van straatvoetbal shows, workshops, events en toernooien waarbij er van lokale pleintjes toegewerkt wordt naar het Nederlands Kampioenschap en uiteindelijk zelfs de World Finals.

Panna Knock Out is het wereldwijde platform voor en door straatvoetballers. Hierbij wordt 1 tegen 1 gespeeld in een pannakooi waarbij de bedoeling is om in stijl zoveel mogelijk doelpunten te maken óf de bal door de benen van je tegenstander te spelen. Dat laatste is een PANNA en betekent een directe KNOCK OUT!

Dit keer was het extra speciaal omdat de kinderen en jongeren konden spelen tegen Nasser el Jackson, de nummer 2 van de wereld. Ook kwam Laureus Academy Member Ruud Gullit bij de pannakooi kijken naar de skills van alle jonge talenten, maar vooral naar het plezier dat zij met elkaar hadden tijdens een challenge.

Laureus Nederland was trots om te zien hoe sport en entertainment samenkomen en kinderen en jongeren met elkaar verbinden.

We bedanken Gumball 3000, Gumball 3000 Foundation, Panna Knock Out, Ruud Gullit, Nasser el Jackson en DJ Zack Grusso voor hun bijdrage.

 

 

Onze partners

Onze
partners

Zonder onze samenwerkingen met onze partners kunnen wij de kracht van sport niet inzetten om de wereld van jongeren te veranderen.

"Uiteraard kunnen wij de wereld niet in een dag veranderen, maar we kunnen wel speelveld voor speelveld aanpakken.”

Doe mee en word ook partner van Laureus Nederland