Laureus Golf for Good

Laureus Golf for Good

9 juni 2023 - Laureus Golf for Good

Op een zonovergoten dag met temperaturen rond de 30 graden vond de tweede editie van de Laureus Golf for Good plaats. Een middag met spelplezier én voor het goede doel. Ook dit keer ging de opbrengst van Golf for Good naar Sportbedrijf Rotterdam. Het doel: meer kinderen extra zwemles bieden zodat zij toch hun zwemdiploma kunnen halen en zich kunnen redden in ons waterrijke land.

De middag begon met een lunch en werd vervolgd op de green. Een deel volgde een clinic om de beginselen van het golven te leren of herhaald te krijgen om uiteindelijk wat ballen af te slaan op de green.

De rest van de genodigden gingen in een aantal flights de baan in, waarna ze na een shotgun startten aan de mooie 18 holes van Golfbaan Westwoud. De spelvorm Texas Scramble versterkte het teamgevoel en de ambitie om in de prijzen te vallen. Halverwege werden de genodigden verrast met een gin tonic bar en heerlijke hapjes die bereid werden op een Green Egg.

Na 18 holes konden de gasten genieten van een borrel en een barbecue op het terras van de golfbaan en kon er nagepraat worden over de sportieve en warme golfmiddag. Ook werden de winnaars bekend gemaakt. En tot slot natuurlijk de opbrengst aan Sportbedrijf Rotterdam van deze Laureus Golf for Good editie.

Laureus Nederland is trots om Sportbedrijf Rotterdam een cheque van €15.000 te overhandigen. Hiermee kunnen 180 kinderen extra zwemlessen volgen. Er zijn helaas kinderen die door bijvoorbeeld concentratieproblemen of fysieke problemen een achterstand oplopen in het reguliere zwemlesprogramma. Door de extra lessen kunnen zij met extra aandacht toch hun diploma halen.

Sportbedrijf Rotterdam:

“Zwemles is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Terwijl zwemveiligheid onwijs belangrijk is op zo’n waterrijke plek als Nederland. Supermooi om te zien dat we hiermee deze kinderen, die vaak tussen wal en schip vallen, de kans naar een zwemdiploma kunnen bieden.”

Laureus Nederland bedankt alle deelnemers en sponsors aan Laureus Golf for Good voor hun deelname aan de succesvolle tweede editie. Wij zeggen tot volgend jaar!

Onze partners

Onze
partners

Zonder onze samenwerkingen met onze partners kunnen wij de kracht van sport niet inzetten om de wereld van jongeren te veranderen.

"Uiteraard kunnen wij de wereld niet in een dag veranderen, maar we kunnen wel speelveld voor speelveld aanpakken.”

Doe mee en word ook partner van Laureus Nederland