Missie 1 voor 100 is goed op stoom

Missie 1 voor 100 is goed op stoom

De afgelopen tijd zijn er verschillende missies geweest en intussen hebben ruim 5300 kinderen kennisgemaakt met verschillende sporten.

We lichten graag een paar missies uit:

Karateka’s Sebastiaan van Teeffelen (19 jaar) en Ashley Kakiay (19 jaar) hebben in Hoofddorp 350 kinderen in beweging gezet. De leerlingen van basisschool de Optimist hebben geleerd hoe ze moeten stoten en hoe een plankje doormidden kunnen slaan. Het enthousiasme van de kinderen was enorm, want een plankje doormidden slaan kan tenslotte niet iedereen.

Trampolinespringer Jesper Pattipeilohy (16 jaar) had een fantastische dag georganiseerd voor de enthousiaste leerlingen van groep 6, 7 en 8 van OBS de Mheen in Apeldoorn. Op 4 maart wist Jesper meer dan honderd kinderen te inspireren met een trampoline clinic in de trainingshal van Gymvereniging KDO.

Alle kinderen kregen eerst informatie over trampolinespringen en hebben de basis van het springen geleerd. Als extra mochten ze hun sprongen ook oefenen in de blokkenbak. Een bijzondere ervaring!

Ook schermster Talitha Sluman (16 jaar) heeft een bijzondere missie verzorgd. In maart bracht Talitha een bezoek aan de PCC Bergen, vergezeld door haar trainer Jeroen Divendal, en zorgde ze een boeiende workshop voor 60 leerlingen. De leerlingen kregen interactieve clinic waar het aan enthousiasme niet ontbrak. Voor de leerlingen werd het nog levendiger doordat Jeroen ook alle materialen mee had genomen en de kinderen een echte scherm ervaring konden hebben. In april ging Talitha nog een keer op missie naar de basisschool Jules Verne en inspireerde daar nog eens ruim 40 kinderen.

Eind maart gaf Merijn de Haan (17) invulling aan zijn missie: kinderen enthousiast maken voor wielrennen. De jonge wielrenner had verschillende clinics bedacht voor de kinderen. Eerst was groep 1 tot en met 6 aan de beurt: een parcours waar de kinderen moesten slalommen, een high five geven, een paar rondjes koersen, tot de slakkenrace rijden. Veel plezier was het resultaat.

Als tweede waren groep 7 en 8 aan de beurt en daarvoor kwamen de wielrenfietsen uit de bus. Alle kinderen mochten ervaren hoe het is om op zo’n fiets te moeten fietsen: een krom stuur en dunne bandjes is echt wel anders. Alle kinderen hebben verschillende oefeningen gedaan. En mooi om te zien dat sommigen het al snel onder de knie hadden. In totaal hebben 230 kinderen kennisgemaakt met wielrennen.

Er staan nog zeker 30 nieuwe missies op de planning waarbij kinderen kennis gaan maken met verschillende sporten en de topsporters kinderen zullen inspireren.

Het Yvonne van Gennip Talent Fonds met Missie 1 voor 100 wordt sinds kort gesteund door Laureus Nederland. Wij vinden het geweldig om te zien dat de missies zoveel kinderen in beweging zetten en dat zij op deze manier kennis kunnen maken met sporten waar ze zelf niet snel aan zullen denken.

Yvonne van Gennip: “We zijn enorm blij met de ondersteuning van Laureus Nederland. Hierdoor kunnen wij nog meer talentvolle sporters inzetten op scholen, in de wijken en bij sportevenementen om kinderen enthousiast te maken voor sporten & bewegen en een gezonde levensstijl. Gezien de heersende bewegingsarmoede onder de jeugd is dat helaas hard nodig.”

Onze partners

Onze
partners

Zonder onze samenwerkingen met onze partners kunnen wij de kracht van sport niet inzetten om de wereld van jongeren te veranderen.

"Uiteraard kunnen wij de wereld niet in een dag veranderen, maar we kunnen wel speelveld voor speelveld aanpakken.”

Doe mee en word ook partner van Laureus Nederland