Fundraising marathon

Fundraising
marathon

Op 29 september 2019 vond de BMW Berlin marathon plaats in Berlijn. Hieraan namen 46.383 lopers uit 150 landen deel. De organisatoren zagen de miljoenste finisher bij de Brandenburger Tor na de 42,195 kilometer door de Duitse Hoofdstad. Daarnaast waren er 5081 inline skaters, participanten in rolstoelen en handbikers. Op dit supersnelle circuit waren diverse bezienswaardigheden te zien zijn met honderdduizenden toeschouwers en 92 verschillende live bands! 

Prins Pieter-Christiaan van Oranje Nassau van Vollenhoven heeft deze geweldige marathon gelopen om geld in te zamelen voor "Alleen jij bepaalt wie je bent".

Updates van Prins Pieter-Christiaan

Update 25-09-2019 Met nog een kleine week te gaan, is het nu tijd om te taperen. Afgelopen week heb ik in totaal nog 80 kilometer getraind. Eigenlijk meer dan ik me had voorgenomen. Een deel van die kilometers zitten in actieve rust. Dat wil zeggen dat je wel traint maar op een lager pitje. 

Toch is rust deze week echt rust. Dus niet lopen. Je moet aan de start staan met het gevoel dat je er helemaal klaar voor bent en niet moe van trainingsarbeid. Kilometers zitten nu echt wel in de benen. Of zoals mijn Amerikaanse sparring “coach" Dan Brown zegt "The load is done". Je kan in zo'n laatste week ook niet veel meer. Wel sponsoren enthousiasmeren voor ons goede doel natuurlijk.

Prins Pieter-Christiaan

Update 20-09-2019 Woensdag 18 september begon ik de dag met een standaard baantraining. ’s Avonds stond nog een zware baantraining van 3 x 2000 meter gepland. Mijn trainer, Bram Wassenaar, schroefde het aantal kilometers de laatste twee weken goed op. Vorige week liep ik 90 kilometer en de week daarvoor liep ik er zelfs 102. Dat zijn meer kilometers dan ik voorheen liep wanneer ik me voorbereidde op de marathon. 

Ik geloof dat je je lichaam goed moet trainen ter voorbereiding op een zware belasting als de marathon. Daarom richt ik me zowel op intensiteit als kwaliteit, in omvang en in snelheid. Maar vanaf vandaag ga ik wel echt afbouwen. Ik zorg voor minder belasting en doe enkel op mijn gemak nog af en toe een training. Ik zorg dus voor meer rust.

Al jaren loop ik voor Laureus. De laatste jaren staan in het teken van ons grootste en belangrijkste project, Alleen Jij Bepaalt wie je bent. De komende week probeer ik ook anderen te enthousiasmeren om te doneren voor dit goede doel!

Prins Pieter-Christiaan

Steun Prins Pieter-Cristiaan met de Berlin Marathon 

En help geld in te zamelen voor het initiatief "Alleen jij bepaalt wie je bent".

Onze partners

Onze
partners

Zonder onze samenwerkingen met onze partners kunnen wij de kracht van sport niet inzetten om de wereld van jongeren te veranderen.

"Uiteraard kunnen wij de wereld niet in een dag veranderen, maar we kunnen wel speelveld voor speelveld aanpakken.”

Doe mee en word ook partner van Laureus Nederland