Missie 1 voor 100

Missie 1 voor 100

  • Yvonne van Gennip Talent Fonds

Programma

Missie 1 voor 100

Het Yvonne van Gennip Talent Fonds is er voor topsporters die aan het begin van hun sportcarrière staan. Topsport betekent vaak ook hoge kosten die niet iedereen kan opbrengen. Het Talent Fonds biedt sporters verschillende tools om financiële ondersteuning te krijgen en op die manier een goede steun in de rug te krijgen. Het doel van Yvonne is dat geen enkel sporttalent om financiële redenen hoeft af te haken.

De ondersteuning die geboden wordt bestaat uit mogelijkheid tot zichtbaarheid op Talentboek, een crowdfundingsplatform waar de sporters zich kunnen presenteren en een crowdfundingsactie kunnen starten. Daarnaast is er de mogelijkheid om een extra financiële bijdrage aan te vragen voor een specifiek doel via de Talentuitreikingen. Als een sporttalent opgroeit in een gezin met een lastige financiële basis is er de mogelijkheid om samen via Talentvoorziening een extra bijdrage via de sportbond te ontvangen.

Naast de financiële ondersteuningsmogelijkheden stimuleert het Fonds de talenten om kinderen in beweging te krijgen via Missie 1 voor 100. Kinderen bewegen steeds minder waardoor hun motoriek slechter wordt en er kans is op overgewicht. De talenten zetten zich (lokaal) in om minimaal 100 kinderen aan het bewegen te krijgen en hen zo een meer gezonde leefstijl mee te geven en deze kinderen hopelijk aan het sporten te houden. Een win-win voor het talent die met deze inzet de ondersteuning verdient en de kinderen die in beweging komen. 

Onze partners

Onze
partners

Zonder onze samenwerkingen met onze partners kunnen wij de kracht van sport niet inzetten om de wereld van jongeren te veranderen.

"Uiteraard kunnen wij de wereld niet in een dag veranderen, maar we kunnen wel speelveld voor speelveld aanpakken.”

Doe mee en word ook partner van Laureus Nederland