Zon, zee, golven én surfen

Zon, zee, golven én surfen

  • Ride the Wave Project

Programma

Zon, zee, golven én surfen

Ride the Wave Project is een uniek surfprogramma voor jongeren tussen de 14 en 23 jaar verbonden aan een hulporganisatie of met een laag inkomen. Het project heeft als doel: plezier maken, leren surfen (fase 1)  met zelfs de mogelijkheid om surfinstructeur te worden (fase 4)  en in het buitenland surfles te geven (fase 5), nieuwe mensen ontmoeten en een sociaal netwerk opbouwen en gezonder leven met oog voor mens en natuur. 

Fun, surf & friendship zijn de kernwaarden die ervoor zorgen dat deelnemers zich gezonder en gelukkiger gaan voelen zodat ze een betere toekomst kunnen opbouwen. Het succesvol doorlopen van een fase biedt nieuwe ervaringen, opent deuren en geeft een stevigere basis voor de toekomst! Deelnemers die alle 5 de fases succesvol doorlopen hebben kunnen zelfs internationale werkervaring opdoen! 

Sporten in het algemeen, maar surfen in het bijzonder biedt ontspanning, bouwt zelfvertrouwen op, brengt vrienden en geeft bewustwording voor de natuur en de samenleving. 

Elke deelnemer krijgt een pas waarmee ze kunnen eten en drinken bij de duurzame surfschool The Shore (Scheveningen). Het doel hiervan is dat ze zoveel mogelijk in deze positieve omgeving blijven hangen en daardoor niet teruggaan naar de straat. Hierdoor gaan ze echt onderdeel uitmaken van de surf gemeenschap en voelen ze zich thuis op deze nieuwe plek. Ze gaan ook steeds vaker vrienden meenemen, die dan ook weer later mee gaan doen aan het project.

Onze partners

Onze
partners

Zonder onze samenwerkingen met onze partners kunnen wij de kracht van sport niet inzetten om de wereld van jongeren te veranderen.

"Uiteraard kunnen wij de wereld niet in een dag veranderen, maar we kunnen wel speelveld voor speelveld aanpakken.”

Doe mee en word ook partner van Laureus Nederland