Zwemmen voor kinderen

Zwemmen voor kinderen

  • Sportbedrijf Rotterdam

Programma

Zwemmen voor kinderen

In samenwerking met Sportbedrijf Rotterdam hebben vorig jaar 100 kinderen hun zwemdiploma gehaald. Door de opbrengst van het Laureus Nederland event Golf for Good kan het zwemmen een jaar lang ondersteund worden.

Sportbedrijf Rotterdam zet zich onder andere in voor kinderen in Rotterdam om in beweging te komen. Bewegen is gezond en goed voor de ontwikkeling van kinderen. Naast het beheren van sportlocaties wordt kinderen de mogelijkheid geboden om sporten uit te proberen. Zo kun je ontdekken wat je leuk vindt en waar je misschien talent voor hebt.

Zo biedt Sportbedrijf Rotterdam kinderen ook zwemles aan. Kunnen zwemmen in een waterland als Nederland is belangrijk. Helaas heeft niet ieder kind de kans om goed te leren zwemmen. Dankzij de opbrengst van Laureus Golf for Good event van dit jaar kunnen via Sportbedrijf Rotterdam en Laureus Nederland dit jaar 180 kinderen beter leren zwemmen. Deze kinderen hebben extra zwemlessen nodig om uiteindelijk toch hun diploma te halen. Het gaat om kinderen die in het reguliere zwemmen uitvallen door concentratie problemen of fysieke achterstand. Deze kinderen krijgen op die manier extra aandacht en zwemmen in kleinere groepjes.

Wij bedanken alle deelnemers aan Golf for Good die het mede mogelijk maken dat kinderen een jaar lang kunnen zwemmen.

Sportbedrijf Rotterdam:

“Zwemles is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Terwijl zwemveiligheid onwijs belangrijk is op zo’n waterrijke plek als Nederland. Supermooi om te zien dat we hiermee deze kinderen, die vaak tussen wal en schip vallen, de kans naar een zwemdiploma kunnen bieden.”


Onze partners

Onze
partners

Zonder onze samenwerkingen met onze partners kunnen wij de kracht van sport niet inzetten om de wereld van jongeren te veranderen.

"Uiteraard kunnen wij de wereld niet in een dag veranderen, maar we kunnen wel speelveld voor speelveld aanpakken.”

Doe mee en word ook partner van Laureus Nederland