Alleen jij bepaalt wie je bent

Doneer hier

Wat is alleen jij bepaalt wie je bent?


Sporten. Je doet het omdat het goed voor je is. Of omdat je het leuk vindt. Maar voor sommige jongeren betekent sport méér dan dat. Zo kan sport het verschil maken en een fundament leggen voor een mooie toekomst.

Met 'Alleen jij bepaalt wie je bent' bieden we jongeren van 12 tot 18 jaar uit het praktijkonderwijs of de basis- en kaderberoeps- gerichte leerweg van het VMBO een gestructureerde vrijetijdsbesteding. Hiermee bieden we hulp bij het maken van de juiste keuzes en bieden we steun bij de weg naar volwassenheid.

'Alleen jij bepaalt wie je bent' verlengt de veilige onderwijsomgeving naar de sportvereniging. Rolmodellen maken jongeren in clinics enthousiast voor honkbal, basketbal of voetbal en stimuleren ze lid te worden van een sportvereniging. Daar worden de jongeren minimaal een seizoen begeleid door geselecteerde trainers, die contact onderhouden met de school over de voortgang. Ons doel staat hierbij altijd centraal: het realiseren van een positieve gedragsverandering.

Ministerie van Justitie en Veiligheid heeft 'Alleen jij bepaalt wie je bent' overgedragen aan Stichting Laureus Foundation the Netherlands. Sinds 2016 is ABN AMRO partner van 'Alleen jij bepaalt wie je bent'.


Koninkrijkstoernooi 2018

Van 1 t/m 5 oktober vindt het Koninkrijkstoernooi weer plaats. Dit jaar komen de landen bijeen op Aruba. Tijdens het toernooi zullen de voetbal-, honkbal- en basketbalteams strijden voor de overwinning. Nederland reist dit jaar met een voetbal- en honkbalteam van het project "Alleen jij bepaalt" af naar Aruba. Deze week staat in het teken van samen plezier maken en nieuwe vrienden ontmoeten. De ambassadeurs van het toernooi zijn dit jaar: honkballers Ramiro Balentina en Raily Legito en voetbalscheidsrechter Serdar Gözübüyük. Kom alvast in de stemming met onderstaande video! De jingle van het Koninkrijkstoernooi kun je hier beluisteren.

Koninkrijkstoernooi 2017

Van dinsdag 10 oktober tot vrijdag 13 oktober 2017 hebben jongeren uit Curaçao, Aruba, Bonaire, Sint-Maarten en Nederland het tegen elkaar opgenomen tijdens het Koninkrijkstoernooi! Curacao was in 2017 het gastland. Het toernooi richt zich op drie sporten: voetbal, basketbal en honkbal. De jongeren van het project "Alleen jij bepaalt" vertegenwoordigden Nederland. Hieronder een compilatie van het Koninkrijkstoernooi 2017 op Curaçao.


Check InstagramFacebook,ons YouTube-kanaal en de website voor filmpjes en foto’s van activiteiten.
Bezoek website

Blijf op de hoogte


Volg ons op social media!

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via onze social media:

Neem contact met ons op!

Stichting Laureus Nederland
Herengracht 436
1017 BZ Amsterdam
Tel. 06 11 76 28 87 / 06 21 30 55 00